« Terug naar alle berichten

Valentijnsdag is niet voor singles

Door Aukelien van Abbema op 15 februari 2013

Het is weer 14 februari geweest. Hartjes vieren hoogtij in de winkels en als single  hou je toch met een schuin oog je brievenbus in de gaten deze dag. Om vervolgens - meestal - teleurgesteld te worden. En als er dan toch iets komt is het meestal een kaartje van je moeder, of van je zus, omdat je zo zielig in je eentje zit. Alweer. 

Hoewel er vaak lacherig over gedaan wordt kan het voor veel singles wel degelijk een pijnlijke dag zijn. Liever wordt je niet geconfronteerd met het feit dat je nog alleen bent. Ook al heb je daar niet direct een enorm probleem mee, met het alleen zijn, er met je neus op gedrukt worden is meestal ook niet de bedoeling.

Toen ik ruim drie jaar geleden een Datingcursus startte in mijn kerk Crossroads werd daar eerst lacherig over gedaan. Inmiddels blijkt het een enorm succes. 'Single zijn IS geen probleem', is ons uitgangspunt, maar 'single zijn KENT problemen', net als het hebben van een relatie problemen met zich mee kan brengen. En over die problemen, maar ook over bijbehorende mogelijkheden, zijn we nu vier keer met vijftig mensen in gesprek gegaan.

Dat blijkt bevrijding te brengen, en plezier. Nieuwe energie om 'op zoek' te gaan, maar ook meer tevredenheid met hoe het leven hier en nu is. En vooral: minder eenzaamheid. En meer lak aan Valentijnsdag.

Ook interesse in een datingcursus? Dit voorjaar starten er twee, één in Amsterdam en één in Rotterdam. Zie de website van De Zin en Onzin van Daten voor meer informatie. 
Blader op categorie Blader op datum