Hendrien van de Koot
Hendrien van de Koot

Hendrien van de Koot

Specialiteit: angst, depressie, burn-out, rouw, traumaverwerking

Hendrien van de Koot is gezondheidszorgpsycholoog (BIG: 59922462125). U kunt bij haar terecht voor allerlei psychische klachten die kortdurend behandeld kunnen worden (gemiddeld 5 tot 12 gesprekken). Ze heeft veel ervaring met het behandelen van angst, depressie, burn-out en assertiviteitsproblematiek. De methoden die Hendrien toepast, zijn voornamelijk cognitieve gedragstherapie (met elementen van schematherapie en ACT), oplossingsgerichte therapie en EMDR.

Hendrien heeft een persoonsgerichte aanpak en vindt het belangrijk om goed aan te sluiten bij de hulpvraag en persoonlijke stijl van de cliënt. Ze richt zich niet alleen op vermindering van klachten, maar ook op de persoonlijke ontwikkeling die nodig is om er sterker uit te komen en eventuele terugval te voorkomen.

Hendrien heeft klinische en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is in 2010 cum laude afgestudeerd. Vervolgens heeft ze nog een verdiepend jaar gedaan waarin ze theologie en filosofie studeerde. Tijdens haar studiejaren heeft ze in de psychiatrie gewerkt. Als psycholoog heeft ze een aantal jaar meegewerkt aan een GGZ-programma voor mensen met psychische en lichamelijke problemen.

Hendrien werkt op maandag, dinsdagochtend, woensdag en vrijdag in de praktijk in Uithoorn. 

Voor 2018 zijn contracten gesloten met alle zorgverzekeraars. Het tarief voor niet vergoede zorg (OZP) is 85 euro per consult. 

Als u zich bij Hendrien wilt aanmelden, kunt u het intakeformulier invullen op deze website (zie: contact – intakegesprek)  of mailen naar hvdkoot@eliagg.nl. Telefonisch is zij te bereiken op nummer  06-16664132.

Haar kwaliteitsstatuut kunt u hier inzien.