Hendrien van de Koot
Hendrien van de Koot

Hendrien van de Koot

Specialiteit: trauma, angst, depressie, burn-out, identiteit

Hendrien van de Koot is gezondheidszorgpsycholoog (BIG: 59922462125). U kunt bij haar terecht voor allerlei psychische klachten die kortdurend behandeld kunnen worden, gemiddeld 5 tot 12 gesprekken. Ze heeft veel ervaring met het behandelen van trauma, angst, depressie, burn-out en assertiviteitsproblematiek. De methoden die Hendrien toepast, zijn voornamelijk cognitieve gedragstherapie en EMDR. Ook maakt zij soms gebruik van lichaamsgerichte technieken.

De aanpak van Hendrien is persoonsgericht. Ze vindt het belangrijk om goed aan te sluiten bij de hulpvraag en persoonlijke stijl van de cliënt. Daarbij richt ze zich niet alleen op vermindering van klachten, maar ook op de persoonlijke ontwikkeling die nodig is om er sterker uit te komen en eventuele terugval te voorkomen.

Hendrien heeft klinische en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is cum laude afgestudeerd. Vervolgens heeft ze nog een verdiepend jaar gedaan waarin ze theologie en filosofie studeerde. Tijdens haar studiejaren heeft ze in de psychiatrie gewerkt. Als psycholoog heeft ze een aantal jaar meegewerkt aan een GGZ-programma voor mensen met psychische en lichamelijke problemen.

Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag in de praktijk in Uithoorn. 

Voor 2019 zijn contracten gesloten met alle zorgverzekeraars. Het tarief voor niet vergoede zorg (OZP) is 85 euro per consult. 

Als u zich bij Hendrien wilt aanmelden, kunt u het intakeformulier invullen op deze website (zie: contact – intakegesprek)  of mailen naar hvdkoot@eliagg.nl. Telefonisch is zij te bereiken op nummer  06-16664132.

Haar privacy-statement kunt u hier inzien.
Haar kwaliteitsstatuut kunt u hier inzien.