Peter Verboom

Peter Verboom

Specialiteit: Relatie therapie (EFT)

Na een opleiding maatschappelijk werk en een universitaire studie pedagogiek, heeft Peter zich gespecialiseerd in de relatie- en gezinstherapie en geregistreerd als GZ-psycholoog (BIG 29049298725). U kunt bij hem terecht voor relatie- en gezinstherapie en voor cognitieve gedragstherapie. Ook geeft Peter groepstrainingen voor echtparen.

In 2008 heeft hij in Ottawa (Canada) een training Emotionally Focused (Couple) Therapy (EFT) gevolgd bij professor Sue Johnson. Hij kwam hier tot de ontdekking, dat wij mensen tegelijkertijd complexe èn voorspelbare wezens zijn. De training in Ottawa en latere vervolgtrainingen en supervisie in Nederland hebben hem vooral geleerd dat ‘verbinding’ met andere mensen voor iedereen essentieel is. En waar die ‘verbinding’ dreigt te verdwijnen zijn we uit pure paniek tot de meest onbegrijpelijke acties in staat.
Deze kennis of dit intuïtief aanvoelen was altijd wel aanwezig, maar nu leerde Peter het inzetten als een belangrijk ‘therapeuticum’. Om dit belang verder te ondersteunen is Peter bestuurslid en mede-oprichter van stichting EFT Nederland. Zie ook Peters website Herstel je relatie zijn webpagina op de EFT-site.

Na een aantal jaren ervaring in het maatschappelijk werk heeft Peter ruim 20 jaren in de kinderbescherming en de jeugdzorg gewerkt, waarvan de laatste jaren in verschillende management en beleidsfuncties.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met het bestuur van stichting EFT Nederland en het organiseren van trainingen en verzorgen van spreekbeurten over relaties.

Voor een afspraak voor een intake kunt u mailen naar info@hersteljerelatie.nl

Op de website www.hersteljerelatie.nl  is eveneens het e.e.a. te lezen over aanmelding voor therapie of de echtparengroep en kosten die hier mee gemoeid zijn.
Peter Verboom heeft ervoor gekozen om geen contracten te sluiten met zorgverzekeraars. In 2013 wordt de indicatie relatietherapie niet meer vergoed.
Stichting EFT Nederland