Hendrien van de Koot

Hendrien van de Koot

Specialiteit: Problemen met identiteit en hechting, relatieproblemen, trauma

Hendrien van de Koot is gezondheidszorgpsycholoog (BIG: 59922462125). Verder is zij in opleiding tot psychotherapeut. U kunt bij haar terecht voor allerlei psychische klachten die in de basis GGZ (kortdurend, klachtgericht) of in de specialistische GGZ (vaak langer durend, complexer, persoonsgericht) behandeld kunnen worden. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld angst, depressie, trauma, burn-out, problemen met zelfbeeld of identiteit en relationele problemen. Zowel individuele therapie als relatietherapie is mogelijk.

Hendrien probeert haar aanpak zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de hulpvraag, persoonlijke stijl en voorkeuren van de cliënt. De methodes die zij toepast zijn onder andere cliëntgerichte psychotherapie, affect fobie therapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR. Ook maakt ze gebruik van lichaamsgerichte technieken.

Hendrien richt zich niet alleen op vermindering van klachten, maar ook op de persoonlijke ontwikkeling die nodig is om er sterker uit te komen en eventuele terugval te voorkomen.

Hendrien heeft klinische en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens heeft ze nog een verdiepend jaar gedaan waarin ze theologie en filosofie studeerde. Tijdens haar studiejaren heeft ze in de psychiatrie gewerkt. Als psycholoog heeft ze een aantal jaar meegewerkt aan een GGZ-programma voor mensen met psychische en lichamelijke problemen.

Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag in de praktijk in Uithoorn.

Voor 2022 zijn contracten gesloten met alle zorgverzekeraars. Het tarief voor niet vergoede zorg (OZP) is 90 euro per consult.

Als u zich bij Hendrien wilt aanmelden, kunt u het intakeformulier invullen op deze website (zie: contact – intakegesprek)  of mailen naar hvdkoot@eliagg.nl. Telefonisch is zij te bereiken op nummer  06-16664132.

Haar privacy-statement kunt u hier inzien.
Haar kwaliteitsstatuut kunt u hier inzien.
Voor meer informatie over uw rechten als cliënt, klik hier.
Voor actuele wachttijden, klik hier.